Nieuws

28 feb

Herstart Team Veenendaal

Team Veenendaal is opnieuw gestart met de ondersteuning van prestatiesporters. Ben of ken jij iemand die ondersteuning nodig heeft? Vul het formulier in!

19 dec

Pulse.fit start innovatieve EMS-looptrainingproef

PULSE.fit start in december met een innovatieve EMS-looptrainingsproef (Electric Muscle Stimulation)  met genomineerde sporters van het Sportgala. Prestatiesporters Bo de Groot (Survivalrun, Obstacle Course Racing), Samantha de Bruin (Triathlon) en broers Victor en Lucas Goené (Triathlon) volgen een programma van acht weken waarin wordt gekeken of elektrische spierstimulatie hardloopprestaties (meetbaar) verbetert. PULSE.fit wordt als partner van Team Veenendaal in dit traject door Team Veenendaal ondersteund.

Eigenaar en hoofdtrainer Ellen Rademakers van PULSE.fit heeft samen met Rob Barel (genomineerd Triatlon trainer en coach) en Bas van der Pol (Triathlon, initiatiefnemer Jan van de Pol Voorjaarsloop) een sportspecifiek EMS-cardioloopprogramma opgezet. Doel van dit programma is het koppelen van de EMS-krachttraining aan specifieke loopoefeningen tijdens een EMS-cardiotraining. Genoemde koppeling moet ervoor zorgen dat de tijdens de EMS-krachtsessies gestimuleerde (corestability)spierketens aansluitend “in de ketting” worden ingezet bij de simulatie van de (hard)loopbewegingen tijdens de EMS-cardiosessies.

Deze bundeling en manier van inzet van EMS-training is op dit moment uniek. De opzet is in lijn van de visie en ambitie van PULSE.fit: de EMS-studio richt zich (naast EMS maatwerksessies voor recreatiesporters) met sportspecifieke programma’s expliciet op prestatiesporters- en prestatiesportteams. Tevens sluit PULSE.fit hiermee aan op een gezamenlijk belang met Team Veenendaal in het ondersteunen van haar prestatiesporters op innovatieve en unieke manieren. Recreatie – en prestatiehardlopers kunnen per 1 januari het EMS-cardioloopprogramma volgen bij PULSE.fit.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze nieuwe innovatieve manier van trainen? Ga dan naar: www.pulse.fit.

 

27 nov

Genomineerden Sportgala bekend!

Kijk voor alle informatie op: www.sportserviceveenendaal.nl/sportgala

 

14 okt

Medailleregen voor Team Hang-On The Netherlands!

Op 11,12 en 13 oktober vonden de Wereldkampioenschappen Obstacle Course Racing plaats in London. Team Hang On the Netherlands behaalde maar liefst twee keer goud en vijf ik zilver. Op de 1e dag stond de short course 3k op het programma, de 2e dag de standard course 15k en op de 3e dag de 7k teamrace.
Op de shortcourse behaalde Jesse de Heer een 6e plaats bij heren Elite en met deze tijd was hij de snelste senior 18-24 jaar. Frank Oosterom werd 8e bij de heren Elite en was daarmee de snelste senior 25-29 jaar. Stijn Lagrand behaalde het goud in de age group 13-19 jaar kort gevolgd door Maarten Heerkens die het zilver mee naar huis nam. Meike van Rooijen behaalde met haar veertien jaar het zilver bij de meisjes in de age group 13-19 jaar. Op de 2e dag was het team van Hang On wederom succesvol in de 15k standard course. Frank Oosterom die binnen de Elite als 11e over de finish heen kwam was wederom de snelste binnen de leeftijd 25-29 jaar en Jesse zijn 13e plaats binnen de Elite was goed voor de 2e tijd van alle atleten in de leeftijd 18-24 jaar. Stijn Lagrand en Maarten Heerkens domineerde ook op deze dag en pakte wederom het goud en zilver in de age groep 13-17 jaar. Trainer/coach Erik de Heer wist het zilver te pakken in de age 50-54 jaar.
Op de slotdag was het parcours door de hevige regenval verandert in een zware moddderpoel waardoor de atletten nog nauwelijks grip hadden op de obstakels. Team Hang On met Stijn Lagrand, Frank Oosterom en Jesse de Heer kwamen uit voor Nederland in de Elite Pro teamrace. Stijn Lagrand moest starten in het gedeelte Speed daarna wisselen met Frank voor Strength en tenslotte de wissel met Jesse voor techniek. Daarna rechtstreeks door naar het onderdeel teamwork. Team Hang On die aanvankelijk op de 4e plaats achter het team van Rusland, België en Cananda liepen wist door geweldig teamwork steeds dichter bij te komen. Bij de 6 meter hoge muur voor de finish had het team inmidels het Russische en Canadese team gepasseerd. Ineens stonden ze aan zij om over de muur te gaan. Beide teams kwam tegelijk over de muur heen en volgde een eindsprint en was het slechts drie tiende van een seconde verschil tussen goud en zilver en werden de Belgen nipt eerste gevolgd door Hang On!

Met vriendelijke groet,

Erik de Heer
Voorzitter Stichting Survivalgroep Hang-On

18 jun

Pulse.FIT partner van Team Veenendaal

PULSE.fit partner van Team Veenendaal

PULSE.fit maakt voor haar sessies gebruik van de unieke XBody EMS (electric muscle stimulation) technologie. Deze krachtige full body krachttraining activeert in een sessie van 20 minuten alle belangrijke spiergroepen en tot 95% van alle (ook dieper liggende) spiervezels tegelijk. Omdat de intensiteit zeer nauwkeurig per spiergroep wordt afgesteld kunnen specifieke gebieden extra intensief worden belast of juist worden ontzien. EMS sessies belasten nauwelijks je gewrichten. Je traint daarom blessure vrij. Tevens stelt de methode je juist prima in staat om door te trainen tijdens reeds opgelopen blessures voor een sneller en krachtiger herstel. PULSE.fit sessies resulteren in meer kracht, hypertrofie (spiergroei) en spier UHV (uithoudingsvermogen). Deze (en meer) positieve effecten van EMS zijn reeds in talloze wetenschappelijke studies aangetoond.

Partnership
Als partner van Team Veenendaal wil PULSE.fit prestatiesporters ondersteunen met deze innovatieve, in de Nederlandse (top)sport nog onderbelichte trainingsmethode. Vanuit de algehele (algemene) EMS trainingsmethode met haar pijlers evenwicht en core stability heeft PULSE.fit het doel om de EMS methode juist per tak van sport verder te ontwikkelen/optimaliseren door middel van gerichte, sportspecifieke programma’s. Om deze reden is het partnership met Team Veenendaal voor PULSE.fit een unieke kans om een bijdrage te kunnen leveren aan het tijds effectief verbeteren van het niveau van de lokale prestatiesporters.

 

Zelf proberen? Stuur een e-mail naar: info@pulse.fit voor meer informatie!

18 jun

Inernational Freestyle Football Tournament groot succes!

06 mei

polsstokhoogspringen in de binnenstad

Team Veenendaal organiseert samen met City Athletics en de Veenendaalse Atletiek Vereniging een spectaculaire polsstokhoogspringwedstrijd in de binnenstad van Veenendaal. Op het Stadsstrand strijden springers om de prijzen!

06 mei

International Freestyle Football Tournament

Team Veenendaal organiseert op zondag 26 mei 2019 een internationaal freestyle voetbaltoernooi op het Stadsstrand. Met trots mogen we zeggen dat deelnemers uit Finland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, België en zelfs India meedoen. We ontvangen de internationale freestyle voetbaltop! Ook de jury van de wedstrijd is internationaal, bestaande uit de Ierse Conor Reynolds, de Belgische Yassine Abderrahim en de Nederlandse Rowdy Heinen. Allemaal grote namen uit de freestylewereld.

Meer informatie:  https://www.freestylevoetbal.org/…/5/…/tournament-veenendaal

06 mei

Internationale sport in Winkelstad Veenendaal

In de maand mei organiseert Team Veenendaal drie sportevenementen in Winkelstad Veenendaal. Op zaterdag 18 mei is Veenendaal het decor van een spectaculaire polsstokhoogspringwedstrijd, op zondag 26 mei een internationaal freestyle voetbaltoernooi en in het weekend van 31 mei een badmintonfestival.

Het is het tweede jaar op rij dat Team Veenendaal polsstokhoogspringen en Freestyle voetbal organiseert: “We organiseerden deze evenementen in 2018 voor het eerst. We hebben nu gekeken hoe we de wedstrijden nog beter kunnen maken. Beide evenementen hebben dit jaar een internationaal deelnemersveld en de deelnemersaantallen zijn fors hoger dan vorig jaar.”, aldus Abel ten Hoorn, van Team Veenendaal

Stadsstrand
Zowel polsstokhoogspringen, freestyle voetbal als het badmintonfestival vinden plaats op het Stadsstrand. Abel ten Hoorn: “Het Stadsstrand is een prachtige locatie in de binnenstad van Veenendaal. We vinden het niet alleen belangrijk dat we mooie sportevenementen naar Veenendaal halen, maar ook dat een groot publiek ervan kan genieten.”

Meer informatie

Voor meer informatie over deze evenementen ga je naar: teamveenendaal.nl of volg Team Veenendaal via Facebook, Instagram en Twitter.

01 apr

regiofinales Olympic Moves in Veenendaal

In samenwerking met het CLV, de CSV en het Rembrandt College organiseert Team Veenendaal op donderdag 11 april de regiofinales van Olympic Moves in Veenendaal. Meer dan 1500 middelbare scholieren komen naar Veenendaal voor deze sportieve scholencompetitie. In Veenendaal worden de sporten: voetbal, hockey, softbal, atletiek, frisbee en floorball georganiseerd. De winnaars gaan naar de School Finals op Papendal.

 

Meer informatie op: https://www.kvlo.nl/olympicmoves/overige/evenementen-om/regionale-finale-veenendaal.html

01 feb

Rembrandt College partner van Team Veenendaal

Op 31 januari ondertekenden Robbin Beukhof topsport en talentcoördinator van het Rembrandt College en Sjoerd van Stokkum van Team Veenendaal een partnershipovereenkomst. Het Rembrandt College biedt leerlingen de kans om onder de begeleiding van de topsportcoördinator te werken aan een topsportcarrière naast een succesvolle schoolloopbaan.

Het Rembrandt College en Team Veenendaal ondersteunen beiden de prestatiesport in Veenendaal.  “Veel sporters die door Team Veenendaal worden ondersteund volgen onderwijs op het Rembrandt College. Denk bijvoorbeeld aan wielrenners, mountainbikers, zwemmers en kickbocksers. We begeleiden deze kinderen, zodat ze naast school hun sportieve doelen kunnen realiseren. Zo zit een leerling nu voor een toernooi in het buitenland. Samen met de leerling kijken we naar de juiste oplossing”, aldus Robbin Beukhof, van het Rembrandt College.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Team Veenendaal? Ga dan naar teamveenendaal.nl of volg Team Veenendaal via Facebook, Instagram of Twitter.

11 jan

Uitnodiging: Sassenus Packaging/ SKF Toptafeltennistoernooi

08 nov

CLV partner van Team Veenendaal

Op 1 november ondertekenden Karin Wouters, directeur Onderwijs van het Christelijk Lyceum Veenendaal en Frank Hafkamp, directeur Sportservice Veenendaal een partnershipovereenkomst voor Team Veenendaal.

Het CLV werd in april uitgeroepen tot de sportiefste middelbare school van Nederland. De school telt 21 leerlingen met een topsportstatus, 35 prestatiesporters met maatwerkleren en ruim 750 sportklasleerlingen.

Samenwerking
Leerlingen kunnen extra ondersteuning krijgen en gebruik maken van netwerken en sportbijeenkomsten van Team Veenendaal. Tijdens deze bijeenkomsten wordt gesproken over thema’s die 
te maken hebben met prestatiesport. Daarnaast kunnen leerlingen worden ingezet bij evenementen of door middel van stages kennis maken met andere mogelijkheden binnen de sport.

08 nov

Aanmelden: bijeenkomst Teamcommunicatie

Ben jij benieuwd hoe communicatie jou en jouw teamgenoten kan helpen om beter te presteren? Kom dan naar de bijeenkomst over teamcommunicatie. Sportpsychologe Afke van der Wouw vertelt tijdens de bijeenkomst over het belang van teamcommunicatie. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over kijkgedrag, het effect van communicatie op medespelers en tegenstanders, verbale en non-verbale communicatie en het trainen van onderlinge communicatie.

Neem gerust teamgenoten mee!

Programma 26 november:
Locatie: Clubhuis Blue Socks
Adres: Spitsbergenweg 2
Inloop: 19.00 uur
Start workshop: 19.30
Pauze: 20.30 uur
Einde: 21.30 uur

 

Aanmelden: https://sportserviceveenendaal.nl/aanmelden-bijeenkomst-teamcommunicatie/?utm_source=Groep%3A+Team+Veenendaal&utm_medium=email&utm_campaign=Mijn+nieuwe+mailing+223367

28 mei

Topatletiek in Winkelstad Veenendaal

Op zaterdag 26 mei organiseerde Team Veenendaal samen met City Athletics en VAV, polsstokhoogspringwedstrijd op het Scheepjeshofplein. Onder tropische omstandigheden sprongen tientallen atleten, waaronder ook zeven Veenendaalse sporters.

Team Veenendaal is een onderdeel van Sportservice Veenendaal: “Het is mooi om te zien dat tientallen atleten naar Veenendaal zijn gekomen om aan deze wedstrijd mee te doen. Het is de eerste keer dat we dit organiseren en het winkelend publiek genoot zichtbaar van deze spectaculaire sport. Dankzij de goede samenwerking met City Athletics uit Rotterdam en de vrijwilligers van de Veenendaalse Atletiek Vereniging is het een mooi succes geworden.”, aldus Sjoerd van Stokkum, van Team Veenendaal.

City athletics uit Rotterdam brengt atletiek naar de stad. Na Rotterdam, nu ook in Veenendaal: “Het is een stoere sport en voor toeschouwers fantastisch om te zien. We zagen zaterdag overal blije gezichten, zowel bij de sporters als de toeschouwers. Het was een groot succes en we hopen dit volgend jaar weer te organiseren”, aldus Anya Koch van City Athletics.

Persoonlijke records

Verschillende persoonlijke records sneuvelden, waaronder het persoonlijk record van Veenendaalse VAV-atleet Maurits van der Ziel. Hij sprong zaterdag in de binnenstad van Veenendaal 4.30 meter hoog.

Meer informatie

Voor meer informatie over Team Veenendaal ga je naar www.teamveenendaal.nl. Wil je de foto’s van het evenement zien? Kijk op de Facebook, Twitter of Instagram van Team Veenendaal.

Foto: Ted Walker Fotografie

01 mei

Eerste editie freestylevoetbaltoernooi een groot succes

 Team Veenendaal hield zondag samen met  Freestyle Voetbal Nederland voor de eerste keer een freestylevoetbaltoernooi in Winkelstad Veenendaal. Honderden mensen in Passage Corridor zagen de top van Nederland de strijd met elkaar aangaan. Tussendoor liet de Veense Freestyler Sheriff zijn kunsten zien.

,,We mogen trots zijn op dit mooie topevenement. We ontvingen de top van Nederland, onder wie Nederlands kampioen Jesse Marlet. Het is ook mooi om te zien dat deze voetballers de jeugd inspireren. Het is een serieuze sport en we hopen dat deze sport ook in Veenendaal groeit. Het was een groot succes en we hopen samen met Freestyle Voetbal Nederland vaker mooie toernooien in Veenendaal te houden”, aldus Abel ten Hoorn van Team Veenendaal.

ENTHOUSIAST PUBLIEK Guido van Moorselaar, van Freestyle Voetbal Nederland vult aan: ,,We konden onze sport laten zien aan een enthousiast publiek en dat is natuurlijk fantastisch. Daarbij was het toernooi een goede voorbereiding op het NK van 14 juli in Eindhoven. De freestylers kregen zondag het podium dat zij verdienen en het was een mooi toernooi. Als Freestyle Voetbal Nederland zijn wij blij met de samenwerking met Team Veenendaal en wij en de freestylers hebben enorm genoten. Dit toernooit is zeker voor herhaling vatbaar.”

MEER INFORMATIE Voor meer informatie over deze sport en het NK ga je naar: www.freestylevoetbal.org.

07 apr

Team Veenendaal organiseert bijeenkomst sportmarketing

 

Bijeenkomst sportmarketing; Van sponsoring naar partnerschap

Hoe ziet de toekomst van sportmarketing eruit? Voor het bedrijfsleven, sportclubs, sportevenementen en sporters zelf. Van sponsoring, naar partnerschap en van geld komen halen, naar sales brengen! Waar liggen de kansen en hoe kun je verrassend en onderscheidend zijn om partners te vinden?

Martijn Kabbes is sportmarketeer en eigenaar van Sportmarketingbureau MK Sponsormatch. Hij heeft gewerkt voor schaatsploeg Team Corendon, verzorgt het management van Nederlandse toptennissers, werkt als sportmarketingconsultant voor o.a. Peugeot Nederland en Eset en is actief betrokken bij Team Veenendaal.

Voor wie

De bijeenkomst is voor bedrijfsleven, sporters, trainers en coaches. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook welkom.

Aanmelden

De toegang is gratis, maar wij horen graag of je komt.

Klik hier om je aan je melden.

12 feb

Polsstokhoogspringwedstrijd in de binnenstad van Veenendaal

Op zaterdag 26 mei organiseert Team Veenendaal met winkelstad Veenendaal, City Athletics en VAV een polsstokhoogspringwedstrijd in de binnenstad van Veenendaal. De wedstrijd vindt plaats op het Scheepjeshofplein en is van 11.00-17.00 uur.

08 feb

Fysiotherapeuten partners van Team Veenendaal

De vier grootste fysiopraktijken van Veenendaal hebben de handen ineen geslagen als partners van Team Veenendaal. De praktijken Fysiotherapie & Training NederVeluwe, PMI Rembrandt, Fysio- Manuele therapie Holtslag en Fysiotherapie Scheepjeshof ondersteunen samen meer dan negentig procent van de prestatiesporters in Veenendaal en verbinden samen hun namen aan Team Veenendaal.

Naast ondersteuning boden de praktijken ook een cheque aan van €1000,- ter ondersteuning van de prestatiesport in Veenendaal.

08 feb

Ted Walker Fotografie partner van Team Veenendaal!

Ted Walker is partner geworden van Team Veenendaal. Ted is geen onbekende in de Veenendaalse sportwereld. Iedere week is hij op de sportvelden te vinden, op zoek naar het beste shot!

Benieuwd naar zijn werk? Of heb je nog een goede (sport)fotograaf nodig? Bekijk zijn website: www.tedwalker.nl

08 feb

Reklame Van Schuppen Partner van Team Veenendaal!

Reklame Van Schuppen is gespecialiseerd in binnen- en buitenreclame en ondersteunt Team Veenendaal met visuele uitingen! Meer informatie? Ga naar: www.reklamevanschuppen.nl

30 dec

Team Veenendaal boekt resultaten

Inmiddels is Team Veenendaal van Sportservice Veenendaal al enkele maanden actief en de resultaten zijn zichtbaar.

Misschien niet altijd even duidelijk voor het grote publiek, maar achter de schermen heeft het al succes. Grote en kleine, die in de toekomst mogelijk het verschil kunnen maken.

Lees verder >

29 dec

EK-kwalificatiewedstrijd Nederlandse waterpolomannen in zwembad De Vallei

De Nederlandse waterpolomannen spelen zaterdag 24 februari om 14.30 uur een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen in zwembad De Vallei in Veenendaal. De organisatie van de wedstrijd is een samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), VZC en Team Veenendaal. Hou de website en sociale media in de gaten voor de kaartverkoop.

27 dec

Beeldenstorm partner van Team Veenendaal

Mooi nieuws! Het komende jaar zal Beeldenstorm als ‘partner van Team Veenendaal’ ondersteuning bieden in alle creatieve communicatie! Kijk ook eens op: www.beeldenstorm.nl

Ook partner worden? Kijk op: www.teamveenendaal.nl

19 dec

Hockeymeiden VMHC MD 1 naar de topklasse

Het leek erop dat de meiden promotie misliepen door de sneeuw. De wedstrijd werd gecanceld  vanwege het onbespeelbare veld. Hierdoor liepen zij promotie naar de topklasse mis. Zonde! We hebben samen het veld sneeuwvrij gemaakt, zodat zij konden spelen. Het resultaat? Promotie naar de topklasse!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.