Bastian van Essen

Bastian van Essen

Bastian van Essen is op 6 jarige leeftijd begonnen met korfbal. Tijdens schoolkorfbal kwam hij voor het eerst in aanraking met de sport. Hij traint 2 keer in de week met zijn team Oost-Arnhem en is ook meerdere malen per week te vinden in de sportschool. Naast het sporten volgt hij de duale opleiding HBO Verpleegkundige en werkt hij bij Zinzia in Wageningen.

Zijn ambitie is om een vaste waarden te worden in de Korballeague 2 en als dit gelukt is worden er nieuwe doelen opgesteld. Op maatschappelijk gebied is werken op de SEH in een ziekenhuis één van zijn doelstellingen.

Karin van den Brink

Karin van den Brink

Op haar 9e is Karin begonnen bij SKF Korfbal is Veenendaal. Al vroeg was ze verkocht voor dit spelletje vooral omdat het een teamsport is waren de heren en dames samen spelen. Uiteindelijk bleek Karin goed te zijn in korfbal en belandde zo bij de selectieteams van SKF waarin ze het Nederlands Kampioenschap won met de B1.

Op haar 23e heeft ze de overstap gemaakt naar Dalto in Driebergen. Bij deze club kon ze zich verder ontwikkelen en speelt ze op dit moment in het eerste team in de Korfbal League 2. Ze traint drie keer in de week en speelt elke zaterdag een wedstrijd.

Naast het korfballen werkt Karin als fysiotherapeut in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en volgt ze de masteropleiding tot sportfysiotherapeut. Na een goed seizoen mocht Karin de finale spelen voor promotie naar de Korfbal League in een uitverkochte zaal. Helaas werd de wedstrijd verloren en scheurde Karin haar voorste kruisband af. Dit betekent een operatie en 9 tot 12 maanden herstel. Maar Karin hoopt sterker terug te komen met het doel om de Korfbal League te spelen.