Jasper Boot

Mountain Running

Feiten & cijfers

Geboortedatum

Woonplaats
Veenendaal

Sportvereniging
VAV

Behaalde resultaten:
15e Marathon van Rotterdam (2 uur en 22 minuten) 2023 | 2e Montée du Ventoux 2023 | 2e Kitzbüheler Horn-Lauf 2022

Over Jasper Boot

Prestaties
Ik ben trots op mijn 2e plaats(en) tijdens de Montée du Ventoux en Kitzbühler Hornlauf. Dit zijn sterk bezette hardloopwedstrijden. Als Nederlander is het best uniek om hier als 2e te eindigen, aangezien je naar de top van de berg moet rennen. In Nederland is natuurlijk alles vlak. Ook ben ik best trots op mijn tijd op mijn eerste marathon in Rotterdam, namelijk in een tijd van 2:21,5. Deze wedstrijd deed ik in aanloop naar de Zermatt Marathon (bijna 2000 hoogtemeters). Uiteindelijk werd ik daar 7e.

Mijn achtergrond
Ik heb tot mijn 21ste gevoetbald bij clubs in Hillegom en Noordwijkerhout. Op mijn 21ste kwam ik erachter dat ik veel meer talent heb voor hardlopen, zodoende heb ik de overstap gemaakt. Sinds een paar jaar ren ik voornamelijk in de bergen, omdat ik dat geweldig vind om te doen. Een berg kan wat mij betreft niet hoog genoeg zijn. In 2023 rende ik nog naar de top van Pikes Peak (4300 meter hoogte).

Ik train ongeveer 6 keer in de week. Meestal sport ik voor mijn werk, want ik ben fulltime in dienst als marketeer bij AFAS Software. De wekker gaat vaak om 6 uur ’s ochtends en ga ik direct trainen, zodat ik daarna met een goed gevoel aan het werk kan gaan. Dit jaar wil ik tijdens het EK in Annecy hoge ogen gooien. Ik gok op een top 10 klassering. Mijn uiteindelijke doel is om bij de beste berglopers van de wereld te horen.

Meer over zijn prestaties vind je op strava of vind je hier.

 

Volg Jasper Boot op social media:
Ondersteunen van prestatiesport

Meer Team Veenendaal Sporters

Team Veenendaal ondersteunt prestatiesporters uit Veenendaal voor de beste prestaties.