Cas van Holland

Cas van Holland

Cas is drie jaar geleden begonnen met Triatlon door zijn moeder die de sport al beoefende. Het leek hem een leuke uitdaging en de eerste trainingen bevielen hem goed. Op dit moment traint Cas zo’n 15 uur per week. Daarnaast studeert Cas Bouwkunde en heeft hij een bijbaantje in de horeca. Cas hoopt dit seizoen bij de top 5 junioren te komen en om daarnaast het NK junioren Xterra te winnen. Daarnaast gaat hij dit seizoen zijn debuut maken bij de 1e divisie tussen de grote mannen. Het ultieme doel van Cas is om prof triatleet te worden op de Long Distance afstanden.
Victor Goené

Victor Goené

Victor begon al vroeg met sporten. Op jonge leeftijd deed hij aan judo en gym. Vervolgens kwam hij via het project School & Sport in aanraking met waterpolo en wielrennen. Na een aantal jaar dit gedaan te hebben kwam hij in 2012 in aanraking met triathlon. In 2014 is Victor lid geworden van VZC triathlon.

In het begin trainde Victor 1 keer per dag en heeft hij dit langzamerhand uitgebreid. Nu traint hij zo’n 20-25 uur per week. Sinds 2017 doet hij mee aan internationale wedstrijden. Dit waren in eerste instantie Europacups voor junioren en het EK voor junioren. Vanaf 2020 is Victor zich gaan richten op de weg triathlon.

Door langzamerhand steeds beter te worden mocht hij in 2022 naar het EK sprint en het standaard EK. Daarnaast heeft hij het jaar afgesloten met het WK U23. Dit jaar ligt de focus vooral op mooie klasseringen in de Europacups. Het uiteindelijke doel van Victor is het winnen van de Olympische Spelen waarbij zijn ogen gericht zijn op Los Angeles in 2028.

Naast zijn sport studeert Victor Biomedical Engineering op de TU Delft.

Lucas Goené

Lucas Goené

Vanaf het moment dat Lucas zijn zwemdiploma’s had gehaald is hij niet meer weggeweest uit het zwembad. Dit begon vroeger met aquafun en al snel waterpolo. Lucas heeft lang op hoog niveau aan waterpolo gedaan en ging dit toen combineren met wielrennen op nationaal niveau. Vanaf 2015 heeft hij meegedaan aan de triathlon van Veenendaal. In 2018 is hij serieus gaan overwegen om lid te worden van VZC triathlon.

Vanaf dat moment heeft hij deelgenomen aan meerdere EK’s en WK’s crosstriathlon. Daarnaast start hij ook voor VZC in de Eredivisie en neemt hij deel aan NK’s sprint op de standaard afstand.

Naast de sport studeert Lucas aan de Universiteit in Utrecht en heeft hij in de zomer van 2021 zijn bachelor afgerond. Hij studeert nu aan de master in Computing Science.

Lucas wil zich vol overgave gaan richten op de sport. Op dit moment doet hij al mee aan wedstrijden van het Europabeker circuit. Zijn doel is om mee te gaan doen aan Wereldbeker en WK-serie wedstrijden. Het ultieme doel is de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles.

 

Bo de Groot

Bo de Groot

Bo is begonnen met survival door het project School & Sport. Zij vond de hindernissen het leukste om te overwinnen in combinatie met hardlopen. Bo traint eigenlijk elke dag. Sinds kort doet zij ook aan triathlon.

Naast de sport werkt Bo als trainer bij SPIE en geeft zij survival training aan volwassenen en de jeugd bij Survival Team Ede.

Het ultieme doel van Bo is het winnen van alle wedstrijden, klassementen en de Nederlandse kampioenschappen. Daarnaast is het doel voor de OCR (Obstacle Course Racing) het behalen van de Europese en Wereld titel.