Karin van den Brink

Korfbal

Feiten & cijfers

Geboortedatum
30 januari 2023

Woonplaats
Veenendaal

Sportvereniging
Dalto, Driebergen

Behaalde resultaten:
Korfbal League 2 finale 2023 | Nederlands Kampioen veld B-jeugd | 3e van Nederland zaal B-jeugd

Over Karin van den Brink

Op haar 9e is Karin begonnen bij SKF Korfbal is Veenendaal. Al vroeg was ze verkocht voor dit spelletje vooral omdat het een teamsport is waren de heren en dames samen spelen. Uiteindelijk bleek Karin goed te zijn in korfbal en belandde zo bij de selectieteams van SKF waarin ze het Nederlands Kampioenschap won met de B1.

Op haar 23e heeft ze de overstap gemaakt naar Dalto in Driebergen. Bij deze club kon ze zich verder ontwikkelen en speelt ze op dit moment in het eerste team in de Korfbal League 2. Ze traint drie keer in de week en speelt elke zaterdag een wedstrijd.

Naast het korfballen werkt Karin als fysiotherapeut in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en volgt ze de masteropleiding tot sportfysiotherapeut. Na een goed seizoen mocht Karin de finale spelen voor promotie naar de Korfbal League in een uitverkochte zaal. Helaas werd de wedstrijd verloren en scheurde Karin haar voorste kruisband af. Dit betekent een operatie en 9 tot 12 maanden herstel. Maar Karin hoopt sterker terug te komen met het doel om de Korfbal League te spelen.

Volg Karin van den Brink op social media:
Ondersteunen van prestatiesport

Meer Team Veenendaal Sporters

Team Veenendaal ondersteunt prestatiesporters uit Veenendaal voor de beste prestaties.