Sam Kunz

Waterpolo

Feiten & cijfers

Geboortedatum
10 april 2002

Woonplaats
Veenendaal

Sportvereniging
Polar Bears Ede

Behaalde resultaten:
2022 Finale Nederlands Kampioenschap Eredivisie | Bekerfinale Eredivisie 2023 | 2023 3e topscorer Eredivisie

Over Sam Kunz

Sam Kunz zijn sportcarrière begon op zevenjarige leeftijd met wedstrijdzwemmen bij VZC. Na een jaar wedstrijdzwemmen is hij overgestapt naar Waterpolo, mede omdat zijn vader (Marco) en broer (Max) dit ook deden.

Sam heeft zijn hele jeugd bij VZC gespeeld en vanaf zijn 11e is hij onderdeel geweest van alle Jong Oranje selecties. Na jaargang ‘onder 19’ is hij doorgestroomd naar de A-selectie van het Nederlandse Team, heeft daar een jaar meegetraind (2 keer per dag!) en is op trainingsstage geweest in het buitenland. Vanwege studie en andere prioriteiten is Sam hier onlangs mee gestopt.

Op dit moment traint Sam zeven keer in de week bij Polar Bears uit Ede. Dit is inclusief drie keer krachttraining. Met Heren 1 van Polar Bears komt Sam uit in de Eredivisie. Naast het sporten volgt hij de opleiding Ondernemerschap en Retail Management aan de HAN. De doelstelling van Sam is om in plaats van zilveren medailles, gouden medailles te pakken. Verder zal hij heel graag fulltime waterpoloër willen zijn in het buitenland.

 

Volg Sam Kunz op social media:
Ondersteunen van prestatiesport

Meer Team Veenendaal Sporters

Team Veenendaal ondersteunt prestatiesporters uit Veenendaal voor de beste prestaties.