Sander Jonker

Sander Jonker

Sander Jonker is op 11 jarige leeftijd begonnen met fietsen. Daarvoor zat hij op atletiek en voetbal. Hij is begonnen met fietsen omdat zijn broer dit ook ging doen en omdat zijn familie altijd al wielergek is geweest. In de zomer van 2020 is hij lid geworden van de AXA Valleirenners en sinds het voorjaar van 2022 rijdt hij ook wedstrijden. Dit pakte goed uit waardoor hij mee mocht doen aan het NK en ook hier een goede uitslag kon rijden. Hij traint minimaal 8 uur per week op de fiets maar als hij tijd over heeft probeert hij nog extra kilometers te maken.

Naast wielrennen zit Sander op het Ichthus College, heeft hij twee folderwijken en is hij als fietskoerier te vinden in Veenendaal (op een elektrische fiets!).

Zijn ultieme doel is meedoen aan de Tour de France (of winnen). Op korte termijn is zijn doel om wedstrijden te gaan winnen en meedoen aan het NK. Met de ondersteuning van Team Veenendaal hoopt hij dit te behalen.

Jelle Roks

Jelle Roks

Jelle is 6 jaar geleden begonnen met wielrennen omdat hij tijdens het voetballen veel blessures had. Zijn vader fietste al voor een langere tijd en daarom is Jelle ook op de fiets gestapt. In het begin trainde hij 1 keer per week en nam hij geen deel aan wedstrijden. Dat is nu wel anders nu Jelle zo’n 6 keer per week traint. Jelle zit op dit moment nog op de middelbare school waar hij in VWO 5 zit. Hij rijdt wedstrijden op het hoogste niveau van Nederland. Daarnaast heeft Jelle al meerdere keren meegedaan aan internationale wedstrijden in Nederland en Frankrijk. Jelle zit nu in het laatste jaar van de junioren en hoopt volgend jaar de stap te maken naar de beloftenploeg. Het doel van Jelle is om alles uit zijn wielercarrière te halen en plezier te houden in de sport.