Lucas Goené

Triathlon

Feiten & cijfers

Geboortedatum
15 oktober 2001

Woonplaats
Veenendaal

Sportvereniging
VZC

Behaalde resultaten:
1e EK Crosstriathlon Junioren 2019 | 1e NK Crosstriathlon Junioren 2019 | Kampioen Eredivisie 2022 (VZC)

Over Lucas Goené

Vanaf het moment dat Lucas zijn zwemdiploma’s had gehaald is hij niet meer weggeweest uit het zwembad. Dit begon vroeger met aquafun en al snel waterpolo. Lucas heeft lang op hoog niveau aan waterpolo gedaan en ging dit toen combineren met wielrennen op nationaal niveau. Vanaf 2015 heeft hij meegedaan aan de triathlon van Veenendaal. In 2018 is hij serieus gaan overwegen om lid te worden van VZC triathlon.

Vanaf dat moment heeft hij deelgenomen aan meerdere EK’s en WK’s crosstriathlon. Daarnaast start hij ook voor VZC in de Eredivisie en neemt hij deel aan NK’s sprint op de standaard afstand.

Naast de sport studeert Lucas aan de Universiteit in Utrecht en heeft hij in de zomer van 2021 zijn bachelor afgerond. Hij studeert nu aan de master in Computing Science.

Lucas wil zich vol overgave gaan richten op de sport. Op dit moment doet hij al mee aan wedstrijden van het Europabeker circuit. Zijn doel is om mee te gaan doen aan Wereldbeker en WK-serie wedstrijden. Het ultieme doel is de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles.

 

Volg Lucas Goené op social media:
Ondersteunen van prestatiesport

Meer Team Veenendaal Sporters

Team Veenendaal ondersteunt prestatiesporters uit Veenendaal voor de beste prestaties.