Bas Mostert

Zwemmen

Feiten & cijfers

Geboortedatum

Woonplaats
Veenendaal

Sportvereniging
VZC

Behaalde resultaten:
2e op de 1500 meter vrije slag NJK 2023 3e op de 400 meter vrije slag NJK 2023 1e op de 1000 meter vrije slag BOWR (Biesbosch Open Water Race).

Over Bas Mostert

Bas’ zwemavontuur begon toen hij 7 jaar was: tijdens de schoolzwemkampioenschappen werd hij gescout door de VZC trainers en werd uitgenodigd een paar keer mee te trainen. Dat bleek al snel een goede match! Sinds hij is begonnen met wedstrijdzwemmen heeft hij zijn ups en downs gehad… maar nu is hij niet meer te stoppen! Inmiddels heeft hij een aantal mooie prestaties weten te behalen: zo werd hij werd 2e op de 1500 meter vrije slag en 3e op de 400 meter vrije slag tijdens het NJK (Nederlands Junioren Kampioenschap) van 2023. Ook werd hij 1e op de 1000 meter vrije slag tijdens de BOWR (Biesbosch Open Water Race).

Zijn doelen zijn om een keer 1ste te worden op het NK, mee te kunnen doen aan het EK en als het echt mee zit mee te doen (of nog beter: een podium plek behalen) met het WK of de Spelen.

Naast het zwemmen zit Bas in Havo 3 op het CLV, is hij 2-3x in de week werkzaam bij de Action in Veenendaal en in zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met muziek maken en mixen.

Volg Bas Mostert op social media:
Ondersteunen van prestatiesport

Meer Team Veenendaal Sporters

Team Veenendaal ondersteunt prestatiesporters uit Veenendaal voor de beste prestaties.